Zöldséges bulgur saláta

Ez egy nagyon jó kis, könnyed saláta recept. Gyakran szoktam készíteni grill ételek mellé, legyen az hús vagy sajt és most vettem észre, hogy eddig nem írtam hozzá receptet, így most gyorsan pótolom is, hogy Ti is tudjátok készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre forró víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyó uborka
  • 1 kápia paprika
  • fél fej jégsaláta
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 ek olívaolaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A bulgurt kevéske olajon, pár perc alatt előpirítom, felöntöm a vízzel, hozzáadom a felaprított fokhagymát, sózom, felforralom, majd fedővel befedem és takarék lángon puhára főzöm, majd hagyom kihülni.

Az uborkát apró kockára vágom, a paprikát vékony csíkokra, a salátát tetszőleges méretűre aprítom, tálba teszem, meglocsolom az olívával, a citrom levével, sózom, borsozom, hozzákeverem a bulgurt és grillsajttal vagy -hússal kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1