Nagyi féle raguleves csurgatott tésztával

A családi recepteknek szerezz be Te is egy Recept- és desszertgyűjtő könyvet ITT, hogy fennmaradjanak az utókornak!

Ez tipikusan egy olyan recept aminek helye van a kedvenc családi receptek között, nekem speciel az egyik kedvencem a húsleves után. Biztos sokan készítitek és nem is feltétlen nagy újdonságnak hozom ezt a receptet, inkább ötletadónak, illetve azoknak akik esetleg szeretik, de eddig nem készítették.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika + ízlés szerint tehetünk csípőset is bele
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 burgonya
  • 1 darabka zeller
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld, ha van zeller zöld is mehet bele
  • 60 dkg csirke aprólék (szárny, farhét, láb, nyak)
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors

Tésztához:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • annyi finomliszt, amivel nem folyós, de még csorgatható állagot kapunk

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, picit megsózom és együtt pirítom tovább, majd mehet bele a kockára vágott burgonya, a felkarikázott répa és -petrezselyem, a szintén felkockázott zeller, az előkészített csirkeaprólék, néhány percet együtt pirítom majd félre húzom a tűzhelyről.

Megszórom a fűszerpaprikával, a köménnyel, sózom, borsozom, beleteszem a petrezselyem6zellerzöldet, majd felengedem vízzel és visszateszem a tűzhelyre.

Felforrást követően, takarék lángon 40-45 percet főzöm.

A tojást felverem, sózom, hozzákeverek annyi lisztet, amennyivel egy galuskánál hígabb, de nem túl folyós állagú masszát kapok.

Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, egy kanállal belecsorgatom a tésztát és 5-6 perc alatt készre főzöm.

Ízlés szerint tejföllel, petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1