Pikáns serpenyős csirkemell

Ha szereted az egyszerűen, gyorsan, finomat recepteket szerezd be most legújabb könyvünket, ami telis tele hétköznapi receptekkel. ITT

 

Most látom csak, hogy már jó pár napja nem hoztam Nektek új receptet, nah de majd most.

Ma készült ebédre ez a finomság, amit jó szívvel ajánlok Nektek is kipróbálásra a sietős hétköznapokra, mikor nincs időtök órákat állni a konyhában.

A végeredmény egy nagyon finom, szaftos étel, amit szerintem nagyon fogtok szeretni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 lilahagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kurkuma
  • 4 húsos paradicsom
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom.

Egy serpenyőbe amit a sütőbe is be tudok tenni, a hagymáka apró kockára vágom, olívaolajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a reszelt fokhagymát, a kurkumát, a chilit, sózom néhányszor átforgatom és mehet is hozzá az apró kockára vágott paradicsom.

Kb. 10 percet főzöm, amíg a paradicsom összeesik és finom szaftos lesz, majd beleteszem a csirkemell szeleteket, a tetejüket meglocsolom a paradicsomos raguval, megszórom a petrezselyemzölddel és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses fokozaton 30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a hússzeletek vastagságától is.

Ízlés szerint sültkrumplival, főtt tésztáal kínálom.

Ha nincs olyan serpenyőtök, ami a sütőbe is betehető akkor tűzálló tálba tegyétek a hússzeleteket és kanalazzátok rá a paradicsomos ragut.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük