Csirkeleves tésztával

Amikor nincs időnk órákig pötyögtetni a húslevest, olyankor jön jól ez a gyors csirke leves!

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehhérrépa
  • fél zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 liter víz vagy zöldség alaplé
  • 12 dkg száraz levestészta
  • friss, aprított kapor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombokat ketté vágom, a sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba teszem, felöntöm vízzel vagy alaplével és felforralom. A fővés közben keletkező habot folyamatosan leszedem.

Amikor már nem keletkezik több hab, sózom, borsozom, fedővel befedem és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzöm. A főzésiidő függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek e.

Amikor minden megfőtt, kiszedem a levesből a húst, a zöldségeket, a petrezselymet.

A tésztát a leveslébe teszem felforralom, majd lefedem és lassú tűzön addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.

A répát felkarikázom, a zellert felkockázom, ha szeretitek a hagymát is fel lehet vágni, a húsról leszedem a bőrt, kiveszem a csontokat, ezt is felkockázom.

Mindent egy leveses tálba teszek, rászedem a megfőtt tésztás levet, megszórom frissen aprított kaporral és forrón tálalom.

Aki szereti megbolondíthatja néhány csepp frissen facsart citromlével. Könnyed, friss ízt ad neki!

 

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük