Egyszerű szilvaleves

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csomag bourbon vaníliás pudingpor
  • 2 ek barnacukor
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A szilvát megmosom, felezem, kiszedem a magját, lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és puhára főzöm.

Egy nyeles lábosba teszem a tejet, a cukrot, a pudingport és kézi habverővel csomómentesre keverem, majd rászedek néhány merőkanállal a forró léből és azzal is alaposan kikeverem.

A szilva egy részét turmixgépbe teszem, leturmixolom, majd visszaöntöm a levesbe a vaníliás-tejes keverékkel együtt és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

Ízlés szerint vízzel vagy tejjel tovább higíthatjuk, ki milyen állagúra szereti, mi úgy szeretjük ha kicsit sűrűbb.

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük