Lapított tepsis krumpli

Legutóbb, mikor főtt krumpliból készítettem a rakott krumplit, túl sokat főztem meg, így gondoltam készítek egy finom köretet abból ami kimaradt.

Azóta már többször is csináltam, ilyen lapított krumplit mert nagy kedvenc lett. Remélem Ti is szeretni fogjátok!

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

 

Ehhez a recepthez most nem írok mennyiségeket, mert ez tényleg annyira pofon egyszerű és mindenki annyi készít belőle amennyt szeretne.

A burgonyákat alaposan megmosom, majd héjával együtt puháza főzöm. Amikor megpuhult, egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom, pohár aljával, vagy valamilyen lapos tárgyal kilapítom, minden burgonyára teszek egy-egy teáskanál vajat, sózom, megszórom reszelt parmezánnal vagy valamilyen sajttal, borsozom és  200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a krumplik méretétől és a sajt mennyiségétől is.

Aprított petrezselyemmel vagy -snidlinggel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1