Rakott karaj GastroHobbi módra

Teljesen érthetően az egyserpenyős receptek mellett a másik nagy kedvencetek a rakott ételek.

A hétköznapok forgatagában én is ezeket az ételeket helyezem előtérbe, csak beledobálok mindent a serpenyőbe, vagy a jénaiba és már mehet is rotyogni vagy a sütőbe.

Mostanában elég sok egyserpenyős receptet hoztam, úgyhogy most jöhet egy jó kis rakottas, amit szerintem nagyon fogtok szeretni, mert nálunk nagy kedvenc!

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Te is imádni fogod a GastroHobbi könyveket! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeletelt sertéskaraj csont nélkül
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg vágott zöldbab
  • 3 dl tejföl
  • 3 nagyobb burgonya
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és borsikafű

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felkarikázom és enyhén sós vízben puhára főzöm.

A hússzeleteket sózom, borsozom és tetszőleges zsiradékon mindkét oldalukat aranysárgára pirítom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom az apró kockára vágott hagymát, ha szükséges pótoljuk vissza a zsiradékot, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon, majd hozzáadom a babot, a felkockázott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikát, a zúzott fokhagymát, sózom, megszórom borsikafűvel, felöntöm kevés vízzel és puhára főzöm.

Amikor a bab megpuhult és már a leve is szaftos elkészült a ragu.

Egy jénait kivajazok, belesorakoztatom az előfőzött krumplit, ráteszem az elősütött karajt, ráöntöm a babos ragut, a tetejét meglocsolom tejföllel és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton összesütöm.

Elkészítési idő: 40 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1