Csorbaleves GastroHobbi módra

Régóta készülök már csorbalevest főzni,mert nagyon szeretem, de még sosem készítettem. Sok-sok receptet elolvastam a neten, illetve itthon lévő könyvekben, aztán elkészítettem úgy, ahogy gondoltam, hogy leginkább az én ízlésem és nagyon jól sikerült.

Az uram csak annyit mondott, hogy ez „nem evilági”….aztán átment a szomszédba is teszteltetni magát, ott is siker volt, úgyhogy szerintem sokan lesztek akiknek szintén ízleni fog, úgyhogy ha legközelebb párolt rizst készítetek, tegyetek belőle félre 8 dekát és készülhet is a szuper egyszerű és nagyon finom csorbaleves!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 8 dkg főtt rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 12 dkg zellergumó
  • 20 dkg karalábé
  • 1 babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek liszt
  • 2-3 ek aprított kapor
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és tárkonyecet

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, majd az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom az apró kockára vágott karalábét, a szintén kis kockákra vágott zellert, a karikára vágott sárgarépát, felöntöm 2,5 – 3 liter vízzel, beleteszem a babért, sózom, borsozom majd közepes lángon 20-25 percet főzöm.

A darálthúshoz adom a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rizst, a tojást, összegyúrom és gombócokat formázok, amiket a forrásban lévő levesbe pakolok. Addig főzöm, míg a gombócok és a zöldségek is megpuhulnak.

A tejfölbe öntöm a lisztet, kézi habverővel csomómentesre keverem, adok hozzá két merőkanállal a forró levesléből, elkeverem, majd ismét merek hozzá a levesből, megint kikeverem és ezt megismétlem néhányszor, majd az egészet beleöntöm a levesbe és 4-5 percig forralom.

Mikor elkészült, hozzáadom a kaprot és a tárkonyecetet vagy csepegtethetünk bele frissen facsart citromlevet.

Forrón kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1