A sütés nélküli verziót a Sütés nélküli desszertek című könyvünkben találjátok.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 5 dkg porcukor
- 0,5 dl olaj
- 4 g sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 5 dkg liszt
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 8 dkg kristálycukor
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej (2,8%-os)
- 1 dl kávé
- 1,5 dl habtejszín
- 12 dkg sütőmargarin
1 ek cukrozatlan holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojást a porcukorral habos keverem, majd hozzáadom az olajat, a sütőport, a kakaóport, a lisztet és alaposan kikeverem. Végül óvatosan hozzáforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm és
160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton (alsó-felső sütésnél 180 fok), 30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A tojássárgáját a cukorral, liszttel, a tejjel csomómentesre keverem, hozzáöntöm a kávét, folyamatos kevergetés mellett kiforralom és hagyom kihűlni, amikor mér nem meleg, hozzákeverem a vajat.
A tejszínből kemény habot verek, hozzáforgatom a vajas, kávés krémhez, a megsült tésztára simítom, megszórom kakaóporral és legalább fél órára hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: 60 perc
Van már receptgyűjtő könyved?? ? MEGNÉZEM!?
A sütés nélküli verziót a Sütés nélküli desszertek című könyvünkben találjátok.