Kapucíner szelet

A sütés nélküli verziót a Sütés nélküli desszertek című könyvünkben találjátok.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 4 g sütőpor
  • 1 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 5 dkg liszt

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tej (2,8%-os)
  • 1 dl kávé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 12 dkg sütőmargarin

1 ek cukrozatlan holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A tojást a porcukorral habos keverem, majd hozzáadom az olajat, a sütőport, a kakaóport, a lisztet és alaposan kikeverem. Végül óvatosan hozzáforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm és

160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton (alsó-felső sütésnél 180 fok), 30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A tojássárgáját a cukorral, liszttel, a tejjel csomómentesre keverem, hozzáöntöm a kávét, folyamatos kevergetés mellett kiforralom és hagyom kihűlni, amikor mér nem meleg, hozzákeverem a vajat.

A tejszínből kemény habot verek, hozzáforgatom a vajas, kávés krémhez, a megsült tésztára simítom, megszórom kakaóporral és legalább fél órára hűtőbe teszem.

 

Elkészítési idő: 60 perc

Van már receptgyűjtő könyved?? 
       

  
    ? MEGNÉZEM!?

 

A sütés nélküli verziót a Sütés nélküli desszertek című könyvünkben találjátok.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1