Marokkói csirkefalatok

Amikor már nagyon nem tudod, hogy mit főzz és mindent unsz, akkor jöhet ez a recept! Remekül feldobja a hétköznapokat, különlegessé teszi a legegyszerűbb étkezéseket is és nem mellékesen szuper egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja+leve
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk curry por
  • 1 mk cayenne bors
  • 2 ek aprított koriander
  • 1 dl olívaolaj
  • 60 dkg csirkemell filé
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágom, a fokhagymát lereszelem és a só kivételével a többi hozzávalóval együtt összekeverem, beleforgatom a tetszőleges darabokra vágott csirkemellet és néhány órára hűtőbe teszem.

Ha nincs időnk pácolni, akkor süthetjük azonnal.

Közvetlenül sütés előtt sózom a bepácolt húst, majd forró grill lapon vagy serpenyőben, gyakori forgatás mellett megsütöm.

Ízlés szerint aprított korianderrel megszórva, friss salátával, kuszkusszal kínálom.

 

Elkészítési idő: 10 perc + pihentetés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1