Nápolyi csirkés fusilli

Volt idő, mikor szinte minden héten feltettem úgy új verziót csirkés tésztára. Mostanság már ritkultak az alkalmak, de mivel sokan kértétek ezért most ismét egy újítással érkezem.

Megszokottak szerint az elkészítés egyszerű, a végeredmény isteni finom.

Hozzávalók:

  • 6 dkg RAMA margarin
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 1 tk  mustár
  • 8 dkg Rama margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 25 dkg barna csiperke
  • petrezselyemzöld
  • 25 dkg száraztészta – kifőzve –
  • 12 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A  6 dkg margarint megolvasztom, hozzáadom a lisztet, folyamatos kevergetés mellett néhány percet pirítom majd 3 részletben felöntöm a tejjel, csomómentesre keverem és kiforralom.

Mikor már szép sűrű, krémes, leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a mustárt, sózom, borsozom és félre teszem.

Az apró kockára vágott vöröshagymát a felolvasztott margarinon üvegesre pirítom, rádobom a vékony csíkokra vágott csirkemellett, megpirítom, majd sózom, borsozom, hozzáadom az aprított fokhagymát, a felcsíkozott paprikát, a negyedelt gombát, megszórom petrezselyemzölddel és gyakori kevergetés mellett addig pirítom, amíg a paprika és a gomba megpárolódik.

Amikor a zöldségek elkészültek, hozzáadom a kifőtt tésztát, rálocsolom a mustáros öntetet, összeforgatom, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb 10 perc alatt összesütöm.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1