Töltött burgonya

Édesburgonyához már sok sok recept van fenn, ezért most hozok egyet a „hagyományoshoz” is, ami persze nem jelenti azt, hogy aki batátával szeretné, nem készítheti azzal.

Ha szereted a hétköznapi recepteket és gyakran vagy ötlet hiányos, Te is nagyon fogod szeretni az ÚJ GastroHobbi könyvet! ITT!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szép nagy burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány brokkolirózsa
  • 1,5 dl tejföl
  • sajt
  • Ízlés szerint só és borsikafű (vagy frissen őrölt tarka bors)

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom, hosszában félbe vágom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem (a vágott felével felfele), villával megszurkálom és 220 fokra előmelegített sütőben (alsó felső sütés) 30-40 perc alatt puhára sütöm. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a szintén apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítom.

Ezt követően sózom, megszórom borsikafűvel, hozzáadom a brokkolit, a zúzott fokhagymát és összepárolom.

Amikor a krumpli megsült, kiszedem a közepét, a csirkés raguhoz adom, felpirítom, hozzá keverem a tejfölt és ezt töltöm vissza a burgonyákba.

Tetejére sajtot teszek és visszadugom a sütőbe kb. 10 percre, amíg a sajt szépen megpirul.

Ízlés szerint friss salátával vagy savanyúsággal kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük