Aszús-mustáros csirkemell édesburgonyával

Azoknak akik karácsonykor is maradnak a csirkemellnél és az egyszerűen, gyorsan, finomat recepteknél, de mégis szeretnének valami ünnepit, hoztam egy isteni receptet ami garantáltan megállja a helyét az ünnepi fogások között.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 púpozott ek krémes dijoni mustár
  • 1 púpozott ek magos dijoni mustár
  • 1 dl Grand Tokaj tokaji aszú
  • Ízlés szerint só és őrölt chili

Elkészítés:

A mustárokat összekeverem a chilivel és a borral.

A csirkemelleket, mintha szeletelném, elkezdem vágni de nem vágom át teljesen, széthajtom, folpackkal letakarom, megklopfolom, ízlés szerint sózom, majd bekenem az előzőleg kikevert aszús-mustáros páccal.

A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, de kevesebb idő is elég neki.

Közvetlenül fogyasztás előtt, felforrósított serpenyőben, kevés zsíradékon, mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

Hasábokra vágott, sütőben sült édesburgonyával kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + pécolás + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük