Csokis-diós ünnepi kevert süti

Az aszú világnapja alkalmából ma egy isteni csokis-diós süteményt hozok Nektek. A Grand Tokaj, a Tokaji Borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Nyiss a hagyományok felé, kövess minket és fedezd fel a Tokaji borvidék palackba zárt kincseit!

Elkészíteni gyerekjáték, csak összekeverjük a hozzávalókat és már mehet is a sütőbe, az ízélmány pedig egészen fenomenális. Amire fontos odafigyelni, hogy a tojások a cukkorral jól fel legyenek habosítva, így arra ne sajnáljuk az időt.

Karácsonyra is készíthetitek nyugodtan, igazi egyszerűen, gyorsan, finomat recept és mégis az ünnepi asztal éke lesz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg pirított dió
  • 10 dkg étcsokoládé (min. 70%-os kakaó tartalmú)
  • 2 tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 5 dkg olvasztot tvaj
  • 1,5 dl Grand Tokaj Tokaji Aszú

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a darabolt diót, az aprított csokoládét egy tálban összekeverem majd félre teszem.

Elektromos habverő segítségével a tojásokat a cukorral alaposan felhabosítom, hozzáadom az olvasztott vajat, az aszút, ezekkel is kikeverem, majd mehet bele az előzőleg összekevert lisztes alap.

Egy fakanállal, vagy szilikonlapáttal alaposan összeforgatom a tésztát és vajazott/lisztezett kicsi tortaformába öntöm, de süthetjük püspökkenyér vagy őzgerinc formában is, mindegyik jól áll neki.

175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30-35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként és a forma méretétől függően változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütő aljába, egy hőálló tálba vizet teszek, hogy sütés közben folyamatosan párologjon, ettől sokkal könnyeb lesz az elkészült sütemény tésztája.

Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1