Gyűjtsd egy helyen kedvenc receptjeidet egy szuper RECEPTGYŰJTŐ könyvben! ITT!
Ez egy nagyon finom étel és tényleg szinte semmi meló nincs vele, úgyhogy nálunk gyakori vendég a konyhában, így gondoltam veletek is megosztom, hátha szeretni fogjátok.
Annyira egyszerű, hogy receptet sem kell hozzá szinte írni, csak néhány szösszenetet.
A burgonyát meghámozom, megmosom és hosszában kb. 1 cm vastag szeleteket vágok, minden szeletet betekerek egy-egy szelet baconbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, majd megszórom friss rozmaringgal.
Sózni csak közvetlenül fogyasztáskor sózom, hogy sütés közben ne engedjen sok vizet, de ha a bacon sósabb fajta, el is hagyható a só.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 25-30 perc alatt puhára sütöm. Szúrjuk meg egy villával és ha már puha, vegyük fel a hőmérsékletet 200 fokra és pirítsuk még 5-10 percet a szalonnát.
A sütési idő sütőnként változhat.
