Amikor már unom a krumplit, rizst és a szokásos dolgokat, mindig a zöldségekhez nyúlok. Ezúttal a zöldbabra esett a választásom és nagyon fiom étel kerekedett! Jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra és remélem bele kerül a kedvenc receptjeim receptgyűjtőtökbe is.
Ha még nincs, ITT beszerezheted!
Köretnek is isteni, de főételként is megállja a helyét. én most natúr csirkemellet sütöttem hozzá, ami szerintem tökéletes párosítás.
Hozzávalók:
- 45 dkg zöldbab (fagyasztottat használtam és nem a vágottat, hanem a hosszút)
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk magos dijoni mustár
- 1 tk krémes dijoni mustár
- 1 dl tejszín
- 1 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A zöldbabot, forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt roppanósra főzöm, majd leszűröm.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom a finomra vágott hagymát, megdinsztelem, majd mehetnek hozzá a mustárok, egy két kavarásnyit pirítom, felöntöm a tejszínnel, rádobom a lecsepegtetett zöldbabot, összeforgatom, meglocsolom a citromlével, keverek még rajta néhányat és kész is!