Rántott sertésköröm

Szokták mondani, hogy a magyar ember mindent (is) kiránt…és tényleg!

Régóta szemeztem már ezzel az étellel és most jött el az ideje, hogy kipróbáltam és nekem bizony nagyon bejött!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy imádom a körömpörköltet és a kocsonyának is hatalmas fanatikusa vagyok, szóval alapból jó kondíciókkal indultam.

…én jó szívvel ajánlom mindenkinek, egy próbát megér, aztán döntse el mindenki maga, hogy szereti-e vagy sem.

A legjobb olyankor készíteni, amikor kocsonyát főzünk és egy-két körmöt kirántunk belőle, a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa technikával, majd bő forró olajban kisütjük, de ha valaki most azonnal kipróbálná, akkor főzze a körmöket fokhagymával, vöröshagymával, sóval, szemesborssal ízesített vízben 3-4 óra alatt puhára, csontozza, majd mehet a panír!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1