Falafel GastroHobbi módra

Nagyon szeretem a falafelt és nagyon finomat készítettem múlt héten, csak azóta nem volt még időm megírni a receptet, de ami késik, nem múlik, így már pötyögöm is, hogy Ti is el tudjátok készíteni.

Sok-sok zöldséggel, frissen sütött pitával, isteni csemege!…én konzerv csicseriborsóval készítem, így gyorsan elkészítehető, de természetesen aki szeretné, az főzze frissen a csicseriborsót.

Hozzávalók:

  • 24 dkg főtt, lecsepegtetett csicseriborsó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • Ízlés szerint chili és aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hozzávalókat az olívaolaj kivételével robotgéppel vagy botmixerrel pépesítem, az így kapott masszából, vizes kézzel, tetszőleges méretű golyókat formázok és egy felforrósított serpenyőben, az olívaolajon szép pirosra sütöm.

Ízlés szerint, friss zöldséeggel, pitával kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc