Citromos-mákos palacsinta

Ez egy nagyon finom párosítás!

én a tarkedli sütőben szoktam sütni, mert abban mindig olyan kis csinosak lesznek, de palacsinta sütőben is süthetitek, kisebb halmokban, vagy akár nagy palacsintaként is.

Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST  a GastroHobbi Receptkönyveket

ITT!

Hozzávalók:

  • 23 dkg liszt
  • 3 dkg barnacukor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 5 g sütőpor
  • 3 dkg mák (darált és nem darált is tökéletes)
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 3,75 dl tej
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

Elkészítés:

A liszthez adom a cukrot, a mákos, a sütőport,a szódabikarbónát, a citromhéjat, a sót és egy kézi habverővel összekeverem, hogy levegő kerüljön közé.

A tojáshoz adom a citromlevet, a tejet, az olvasztott vajat, alaposan összekeverem majd két-három részletben hozzáadom a lisztes keveréket és csomómentesre keverem.

Tarkedli- vagy palacsinta sütőben, tetszőleges méretű palacsintákat sütök, ízlés szerint porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc