Egyben sült sertés tarja

Ha szeretitek az igazán szaftos húsokat, ez a recept gyorsan kedvenc lesz nálatok is!

Szerintem a finom sült tarja titka az alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig sütés. Írom is a kedvenc receptemet! Próbáljátok ki és zsebeljétek be a létező összes elismerést, mert lesz! Nem kevés!

RECEPTGYŰJTŐ, amibe a család kedvenceit gyűjtheted ITT!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéstarja csont nélkül
  • 1,5 dl olaj vagy olvasztott sertészsír
  • 1 púpozott ek füstölt fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma + 4 gerezd a tetejére
  • 2 tk só + a szóráshoz
  • 1 púpozott tk őrölt fűszerkömény
  • 2 ág friss rozmaring vagy 1 tk szárított
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A zsiradékhoz keverem a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az aprított rozmaringot. A húst besózom, majd bevágom, de nem vágom át teljesen, hogy vissza tudjam hajtani.

Kívül belül megkenem a fűszeres páccal, összehajtom, összetűzöm hústűvel, tepsibe teszem. Rádobom az aprított fokhagymát, a cikkekre vágott hagymákat, ha van itthon, szoktam ráaprítani póréhagymát is, meglocsolom a vízzel, befedem és 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 4-4,5 óra alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként és a hús méretétől függően változhat.

Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom, de hidegen, vékonyra szelve szendvicsbe is nagyon finom!

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1