Szeretem ezeket a zabos finomságokat reggelire. A zabkása az abszolut favorit, de változatosságnak jól jönnek ezek a gyorsan kavarjuk össze és mehet is a sütőbe receptek!
Ízlés szerint variálható, hogy milyen aszalt gyümölcs kerül bele, dúsíthatjátok dióval, mandulával, mindennel amit szerettek. én most az alap verziót hozom, ezt készítem leggyakrabban.
Hozzávalók:
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 4,5 dl tej – lehet növényi is –
- 33 dkg zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kókuszvirág cukor
- csipet só
- egy nagy marék aszaltgyümölcs, magvak – ízlés szerint – én vörösáfonyával készítem
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, mini muffin formába kanalazom úgy, hogy kitöltse a formát – ezek nem nőnek akkorát mint a hagyományos muffin – a tetejére teszek még néhány szem vörösáfonyát (imádom mikor megpirul) és 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc
