Tarjás-savanyúkáposztás sztrapacska tejföllel sütve

Ez az az étel, amiben minden benne van amit szeretek és az egyik legnagyobb kedvencem.

Feltétlen próbáljátok ki, aztán pedig írjátok meg, hogy ízlett.

Hozzávalók:

  • 12 dkg mangalica szalonna
  • 12 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,2 kg KOMÉTA sertéstarja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrőlt fűszerkömény
  • 1 tk majoranna
  • 70 dkg savanyúkáposzta
  • 1 kg sztrapacska vagy galuska
  • 5 dl tejföl
  • Ízlés szerint só és frissen törött tarka bors

Elkészítés:

A kockára vágott mangalica szalonnát zsírjára sütöm, hozzáadom a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, ezt is megpirítom, majd mehet bele a finomra vágott hagyma és megpárolom.

A húst kisebb kockára (1cmx1cm) vágom, a lepírított hagymás szalonnához adom, fehéredésig sütöm, majd mehet bele az aprított fokhagyma, a bors, az őrölt fűszerkömény, só, majoranna, alaposan összeforgatom, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, majdnem készre főzöm.

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadom az átmosott savanyúkáposztát, összekeverem, visszateszem a fedőt és készre főzöm.

Amikor a hús és a káposzta is elkészült, hozzákeverem az előzőleg kiszaggatott, megfűzött, leszűrt sztrapacskát (készíthetjük galuskával is), összeforgatom, meglocsolom a tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10-12 perc alatt összesütöm.

Elkészítési idő: 90 perc

1