Töltött burgonyagombócok sütőben sütve

Ez is egy tipikusan olyan recept, aminek helye van a családi receptkönyvben, ha egyszer elkészíted, rendszeresen felkerül a repertoárba, mert nagyon egyszerű elkészíteni és megunhatatlan.

A tölteléket és a fűszerezést is számtalan mód variálhatod, én most egy alap verzió receptjét hozom aztán csak a fantáziád ami határt szab.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg GoldenBurg burgonya
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • sonka és mozzarella
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát puhára főzöm, krumplinyomóval megtöröm és hagyom kihűlni.

Amikor meghűlt, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojást, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan kikeverem, majd egyenlő méretű gombócokat formázok, amiknek a belsejét megtöltöm sonkával és mozzarellával.

A golyókat zsemlemorzsába forgatom, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és

200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a gombócok méretétől is.

 

Elkészítési idő: 45 perc

1