Baconben sült sertésszűz zöldbors mártással

Azt már sokan tudjátok, hogy a sertésszűz nálam kedvelt alapanyag és gyakran készítem. Hoztam most hozzá Nektek egy olyan receptet, amit nagyon egyszerű elkészíteni és mindig siker… illetve nagy előnye, hogy bármilyen szószt, mártást kínálhatunk hozzá, de akár csak szimplán egy burgonyapürével vagy egy friss salátával is isteni.

Most, egy zöldbors mártással készítettem, így annak a receptjét írom hozzá. Süssétek, szeretni fogjátok!

Hozzávalók:

  • 1 db sertésszűz (50-60 dkg-s)
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

A mártáshoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek törött zöldbors
  • 2 tk dijoni mustár
  • 3,5 dl tejszín
  • 0,5 dl Grand Tokaj single vineyard száraz fehérbor

Elkészítés:

A húst megmosom, lehártyázom és két felé vágom.

Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.

5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem és benedvesített sütőpapírral lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.

Az olivaolajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a törött borsot, a mustárt, a tejszínt, kiforralom, majd egy szűrőn leszűröm.

Visszaöntöm a serpenyőbe, hozzáadom a bort, ismételten kiforralom és a ússal együtt kínálom.

Köretként zelleres burgonyapürét kínálok hozzá.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

1