Dán húsgolyók

Hoztam Nektek ismét egy finomságot, amit nagyon egyszerű elkészíteni és remélem nagyon fogjátok szeretni.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 45 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

A paradicsomszószhoz:

  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg liszt
  • 25 dkg aprított paradicsom konzerv
  • 3 paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A darálthúshoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a lisztet, a tojást, a tejet, a fűszereket és alaposan összekeverem.

A masszából tetszőleges méretű golyókat formázok, megforgatom lisztben és felforrósított olajon körbepirítom őket, majd papírtörlőre szedem.

A serpenyőt kitörlöm, beleöntöm az olajat, a lisztet, kézi habverővel, folyamatos kevergetés melett, aranysárga rántást készítek, felöntöm a vízzel, csomómentesre keverem, hozzáadom a paradicsom konzervet, az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszereket, alaposan összekeverem, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, 20-25 percet főzöm.

Ha olyan serpenyőt használunk, ami a sütőbe is betehető, akkor a paradicsom szószhoz adom az elősütött golyókat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.

Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, akkor a golyókat hőálló tálba teszem, leöntöm a paradicsomos szósszal és így teszem a sütőbe.

Az elkészült golyókat párolt rizzsel, tejföllel meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 70 perc

1