Nagyon szeretem a szilva túró párosítást, így ez az egyik kedvenc süteményem. Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni, így amikor nincs időm bonyolultabb süteményhez, de mégis éhezünk valami finomságra, akkor jöhet ez a recept.
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 12 dkg lágy vaj
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
A túrós krémhez:
- 25 dkg túró
- 4 tojás + a tésztából kimaradt fehérje
- 1 tk vanília őrlemény
- 3 lapított ek búzadara
- 6 dkg cukor
- 50 dkg magozott, félbevágott szilva
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, a tetejét megpakolom a szilvával és megszórom ízlés szerint őrölt fahéjjal.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
Egy másik tálban összekeverem a krém hozzávalóit, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjét és a gyümölcs tetejére öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
