Habkönnyű szilvás-túrós pite

Nagyon szeretem a szilva túró párosítást, így ez az egyik kedvenc süteményem. Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni, így amikor nincs időm bonyolultabb süteményhez, de mégis éhezünk valami finomságra, akkor jöhet ez a recept.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 12 dkg lágy vaj
    • 1 tojássárgája
    • 1 ek tejföl

    A túrós krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 4 tojás + a tésztából kimaradt fehérje
    • 1 tk vanília őrlemény
    • 3 lapított ek búzadara
    • 6 dkg cukor
    • 50 dkg magozott, félbevágott szilva

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, a tetejét megpakolom a szilvával és megszórom ízlés szerint őrölt fahéjjal.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem.

Egy másik tálban összekeverem a krém hozzávalóit, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjét és a gyümölcs tetejére öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő