Rántott karfiol

Szokták mondani, hogy a magyar ember mindent IS szeret rántva. Maximálisan osztom ezt az álláspontot, mi is nagyon szeretünk mindent rántva…a karfiolt én nem a panírozós módszerrel szoktam készíteni, hanem a palacsinta tésztában sütött veziót kedvelők táborát erősítem, nekem ez a kedvenc.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Gondoltam hozok hozzá receptet, hátha valaki pont ezt keresi az oldalon.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej karfiol
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt rózsáirí szedem és pár percre, forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobom, hogy megpuhuljon. Ha elérte a megfelelő állagot, leszűröm és hidegvízzel átöblítem.

A liszthez adom a tojásokat, a zúzottt fokhagymát, sót, borsot és kevés vizet, majd kézi habverővel elkezdem keverni. Annyi vizet öntök hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak, csomómentesre keverem, majd tovább hígítom.

Sűrű tésztára van szükség, hogy ne folyon le a karfiolról, de ne legyen túl sűrű, hogy szépen befedje a rózsákat.

Az előfőzött karfiolt a masszába forgatom és forró olajban aranysárgára sütöm.

Ízlés szerint fokhagymás tejföllel, friss salátával, savanyúsággal kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

1