Régimódi meggyes pite

Ez az a sütemény, amihez szinte minden családnak meg van a saját receptje. Van aki olajjal, van aki tejföllel készíti, mindenki másra esküszik.

Egy biztos, mindegyik elkészítési mód nagyon finom, én most hozom, ahogy én a legjobban szeretem.

Hozzávalók:

  • 35 dkg magozott meggy befőtt
  • 23 dkg puha vaj
  • 28 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg liszt

Elkészítés:

Elektromos habverő segítségével a vajat a cukorral felhabosítom, hozzáadom a tojásokat, a tejet, ezzel is alaposam kikeverem, majd mehet bele a tejföl és újabb keverés.

Egy tálban kézi habverővel összekeverem a lisztet a sütőporral, majd a tojásos, vajas masszához adom és összeforgatom.

Egy 37×27 cm méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésű fokozaton, kb. 35 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütés ideje alatt a sütő aljába egy hőálló tálba vizet teszek, hogy párologjon.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő