Zúzapörkölt

Tudom, elég megosztó étel, de én nagyon szeretem, így hozok receptet is hozzá…

Kacsa, csirke, nálam jöhet mind a kettő, de a kacsa a nagyobb kedvenc.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke- vagy kacsazúza
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 ek fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és őrölt kömény

Elkészítés:

A zúzát alaposan átnézem, ha szükséges megtisztítom, hideg vízzel átmosom és tetszés szerint feldarabolom.

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítom, hozzáadom az aprított paprikát, paradicsomot, fokhagymát és fedő alatt  5-6 percig párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával, az őrölt köménnyel, sózom, borsozom, hozzáadom a zúzát és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak, hogy ellepje.

Fedő alatt, közepes lángon 50-60 perc alatt puhára főzöm, közben a ha szükséges a vizet utána öntöm.

Ha a zúza kellően megpuhult, fedő nélkül addig főzöm még finom szaftos állagot kapok.

Frissen készített nokedlivel és savanyúsággal kínálom!

Elkészítési idő: 90 perc

1