Most egy feltúrbózott, igazán laktató főétellel készültem nektek. A megszokott zsemlemorzsa helyett reszelt burgonyába forgattam a husit.
Hozzávalók:
- 5 ek liszt
- 3 dkg parmezán
- 4 egész tojás
- 1 ek friss rozmaring
- 40 dkg reszelt GoldenBurg burgonya
- 50 dkg sertéskaraj
- Ízlés szerint só, bors
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet a parmezánnal, sóval, borssal összekeverem és félreteszem. A tojásokat a rozmaringgal alaposan felverem és félreteszem. Egy másik tányérba nagy lukú reszelővel lereszelem a megpucolt burgonyát és ezt is félre teszem a panírozáshoz. A karaj szeleteket egy klopfoló segítségével vékonyra ütögetem. Ha ezekkel kész vagyunk kezdődhet a panírozás. A panírozás előtt feltehetjük az olajat egy serpenyőbe melegedni, így mire bepanírozzuk a hús szeleteket az olaj is kellően felmelegszik. Először a lisztes keverékbe forgatom, aztán a tojásba és végül a reszelt burgonyába. Kezdődhet is a sütés. Akkor kész mikor mindkét oldal arany barnára sült.
Jó étvágyat!
Ízlés szerint friss salátával és majonézzel tálalom.