Fasírt sütőben sütve

Már nagyon várom az elégedetlenkedő kommenteket, hogy ez bizony nem fasírt, ez így nem az igazi…nem is mondom, hogy igazi, de azt, hogy finom, azt igen!

Nincs benne kenyér, nem bő olajban sül, nem kell mellette állni,  megéri kipróbálni, mert gyorsan kész és nagyon finom!

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 2 szál újhagyma zöldjével együtt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát felaprítom és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom.

Egy hőálló tálat kikenek zsiradékkal, belesorakoztatom a húsmasszából készített gombócokat és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton- befedés nélkül – kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és a gombócok méretétől is függ. én úgy szoktam, hogy mikor már úgy gondolom, hogy kész, egy gombócot keté vágok. Ha átsült ok, ha nem akkor kicsit még visszateszem.

Ízlés szerint friss salátával, krumplipürével, főzelékkel kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő