Gyorsan kész, isteni finomság!
Hozzávalók:
- 1 doboz KOMETA magyaros húsgolyók
- 3 szál újhagyma
- 25 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 4 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 25 dkg száraztészta
- 12 dkg füstölt parenyica sajt
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint, enyhén sós vízben kifőzöm.
A húsgolyókat felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.
Papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt, majd egy kevés zsiradékon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, hozzáadom a chilit, ezzel is átforgatom, majd mehet bele a paradicsom konzerv, a reszelt fokhagyma, a tejföl, a petrezselyemzöld, gyakori kevergetés mellett összeforralom, majd hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, sózom, borsozom, összekeverem és a tetejére visszapakolom az előzőleg megsütött húsgolyókat, végül megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint, friss salátával kínálom.