Spárgás-csirkés tészta

A mai ebédötletem gyorsan kész és nagyon finom. Semmi extra, mégis különleges. A jó időhöz passzoló, „tudjuk le a főzést 30 perc alatt aztán irány a szabadba” recept.

Ha kihagynátok a húst, a csirkemell helyett tegyetek bele gombát, azzal is nagyon finom.

 

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraztészta
  • 1 csomag spárga
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • kis csokor bazsalikom
  • 12 dkg mozzarella
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A spárga csúcsait (kb. 5 cm) levagdosom, a szárát vékony karikára vágom.

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm. 5 perccel az elkészülte előtt beledobom az előkészített spárgát és együtt főzöm készre, majd leszűröm.

Egy serpenyőben olivaolajon megpirítom a vékony csíkokra vágott csirkemellet, mikor már szép aranybarna hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, néhányszor átforgatom és mehet is bele a tejszín.

Kiforralom, majd hozzáadom a lecsepegtetett tésztát és spárgát, újraforralom, végül belekeverem az aprított bazsalikomot és forrón, a széttépkedett mozzarellával megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

1