Sült csirke GastroHobbi módra

Ezt a csirkét muszáj kipróbálnotok, nem tudok enél többet írni róla! Eszméletlen mennyire finom! én vajas párolt rizzsel kínáltam és eszméletlen sikere volt.

A bőre istenien ropog, a húsa vajpuha és nagyon egyszerű elkészíteni.

Az, hogy milyen zöldséget sütöttök hozzá ízlés dolga, nekem most brokkoli és cékla volt itthon, ezek szuper jól illenek hozzá!

 

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • fél csirke
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 4 cékla
  • 5 dkg vaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan besózom, borsozom majd tepsire teszem. Mellé rakom a fokhagyma gerezdeket (héjával együtt), a meghámozott és négybe vágott vöröshagymát, bedörzsölöm olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton – befedés nélkül – egy órát sütöm.

A sütési idő lejárta után a csirkét tányérra teszem.

Egy tálba rakom a rózsáira szedett brokkolit, (a nagyobb rózsákat kettévágom) a nagyobb kockára vágott céklát, a megsült hagymát, a héjából kinyomott sült fokhagymát, meglocsolom a csirke sütéséből visszamaradt szaftal, ha ez kevés lenne még öntök hozzá egy kis olívaolajat, sózom, alaposan összekeverem, majd a tepsit kibélelem sütőpapírral és szétoszlatom rajta a zöldségeket.

A zöldségek fölé rácsot teszek, visszateszem rá a csikét, a bőrére darabolom a vajat és visszateszem a sütőbe további 15-20 percre. A sütési idő sütőnként változhat. Amikor már szép piros és a zöldségek is roppanósra sültek, elkészült.

Ha nincs sütőrácsotok, az is megoldás lehet, hogy a sütő rácsát teszitek a zöldségek felé és arra a csirkét.

Ízlés szerint kínálhatunk mág hozzá friss salátát, nekem a vajas pároltrizs nagyon illett hozzá.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1