Áfonyás cheesecake – sütés nélkül

Imádom a sütés nélküli desszerteket. Biztos, hogy mindig jól sikerülnek. Nem macera, hogy „feljön, nem jön fel”, „megkel vagy nem kel meg”….és másik nagy előnyük, hogy nagyon finomak. Ez most az egyik legújabb kedvencem.

Készítsétek, nagyon finom!

Hozzávalók:

Áfonya réteg:

  • 500 g áfonya
  • 20 g zselatinfix

Keksz réteg:

  • 280 g cukormentes keksz
  • 120 g vaj

A krémréteghez:

  • 200 ml 30 %-os habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 3 ek. görög krémjoghurt
  • 250 g krémsajt
  • 1 vanília rúd kikapart magja

Elkészítés:

Az áfonyát megmosom, lábasba teszem és felfőzöm. Ne főzzük sokáig, hogy maradjanak benne egész áfonya szemek. 

Félreteszem hűlni, mikor már langyosra hűlt hozzákeverem a zselatin fixet. 

A kekszet aprítógépben, vagy egy klopfoló segítségével durvára töröm, hozzáadom az olvasztott vajat. 

A krém hozzávalóit robotgép segítségével kikeverem. Először a tejszínt közepes keménységűre felverem, és mehet a többi hozzávaló is. (ízlés szerint tehetünk bele édesítőt)

A tortaformába rétegezem az elkészített alapanyagokat. Először a kekszes réteg, erre kerül a mascarponés krém, és a tetejére rásimítom az áfonyás réteget. 

Legalább 2-3 órára hűtőben pihentetem, hogy jól összeálljon. 

A tetejét friss áfonya szemekkel, menta levéllel díszítem. 

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő

Ilyen és ehhez hasonló egyszerű finomságokat találtok

a GastroHobbi – Sütés nélküli desszertek című könyvünkben

1