Csirkemell hajócskák

Ez egy igazán könnyed nyári fogás. Nagyon szeretem ezt a receptet. Amellett, hogy nagyon finom, külön jó, hogy szuper egyszerű elkészíteni, így gyakran előveszem mikor vendégek jönnek és valami különlegeset készítenék.

Csak összekeverem a tölteléket, betöltöm a húsba és mehet is a sütőbe.

A sült paradicsom nagyon jól illik hozzá és a tetején megpirult, ropogós kenyérmorzsa egészen fantasztikus.

Hozzávalók:

  • 20 dkg PILADELPHIA cottage cheese
  • 4 ek zöld pesto (pirossal is finom)
  • 3 fél csirkemell filé
  • 3 szép fürt koktélparadicsom
  • 2 marék kenyérbél
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3 ek olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A cottage chees-t összekeverem a pestoval.

A csirkemellet hosszában bemeccem, de nem vágom át teljesen, hogy egy „zsebet” kapjak, ebbe töltöm bele a pestos tölteléket.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatom a megtöltött húst, megszórom az apróbb darabokra tépkedett kenyérrel, fűszerpaprikával, mellé teszem a paradicsomot, meglocsolom olivaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként és a húsok méretétől függően változhat.

Friss bazsalokomlevéllel megszórva kínálom.

180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő