Faflülgomba saláta

Ebben a nagy melegben nálam mindig előtérbe kerülnek a saláták. Ez a fafülgombából készült már nagyon régóta nagy kedvenc és tudom, hogy sokan nem szeretik ezeket az alapanyagokat, de most mégis úgy döntöttem hozom a receptet, hátha van aki szívesen elkészíti.

Hozzávalók:

  • 50 g szárított fafülgomba
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 1 tk nádcukor
  • 2 tk szezámolaj
  • Ízlés szerint chili és petrezselyemzöld vagy koriander

Elkészítés:

A gombát folyó víz alatt átmosom, majd 1-1,5 órára langyos vízbe beáztatom. Mikor megszívta magát újra átmosom és felforrástól számított 10 percet főzöm, majd leszűröm.

A fokhagymát felaprítom, hozzáadom az összes többi hozzávalót, addig kevergetem amíg a cukor teljesen felolvad, végül mehet bele a gomba.

Összeforgatom és 10-15 percet hagyom állni. Fogyasztás előtt mindig kavarjuk át.

 

Elkészítési idő: 20 perc