Magyaros húsgolyók burgonyaágyon

Egy újabb finomságot hoztam, ahol együtt készül a köret és a hús, ennek köszönhetően gyorsan kész és nagyon finom.

Ha nagyobb tepsivel készül, tökéletes résztvevője a nagycsaládi ebédeknek. Nem kell vele sokat babrálni és mégis különleges étel kerül az asztalra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk frissen őrölt tarkabors
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 kg GoldenBurg sütnivaló burgonya
  • koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt trappista
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A  darálthúshoz adom az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a tojást, a vajat, a fűszereket, alaposan összekeverem és tetszőleges méretű golyókat formázok.

A burgonyát meghámozom, nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom és vajjal kikent tűzálló tálba halmozom.

A burgonya tetejére pakolom a megformázott húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, meglocsolom a tejszínnel, a tetejére szórom a reszeltsajt felét, befedem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 40 perc alatt készre sütöm.

Amikor a húsgolyók megsültek és a krumpli is elkészült, leveszem a fóliát, megszórom a maradék reszeltsajttal és 10 percre visszadugom a sütőbe.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a húsgolyók méretétől is.

 

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

1