Egy újabb finomságot hoztam, ahol együtt készül a köret és a hús, ennek köszönhetően gyorsan kész és nagyon finom.
Ha nagyobb tepsivel készül, tökéletes résztvevője a nagycsaládi ebédeknek. Nem kell vele sokat babrálni és mégis különleges étel kerül az asztalra.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 ek vaj
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk frissen őrölt tarkabors
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 kg GoldenBurg sütnivaló burgonya
- koktélparadicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt trappista
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A darálthúshoz adom az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a tojást, a vajat, a fűszereket, alaposan összekeverem és tetszőleges méretű golyókat formázok.
A burgonyát meghámozom, nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom és vajjal kikent tűzálló tálba halmozom.
A burgonya tetejére pakolom a megformázott húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, meglocsolom a tejszínnel, a tetejére szórom a reszeltsajt felét, befedem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Amikor a húsgolyók megsültek és a krumpli is elkészült, leveszem a fóliát, megszórom a maradék reszeltsajttal és 10 percre visszadugom a sütőbe.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a húsgolyók méretétől is.