Rakott szaftos karaj

Van már fenn egy szaftos karaj recept az oldalon és szerintem az egyik legkedveltebb recept itt nálunk, nagyon sokan készítitek és nagyon sok visszajelzés érkezik, hogy mindig sikere van.

A korábbi népszerűségén felbuzdúlva, most újra gondoltam ezt a finomságot és érkezik egy még finomabb, még szaftosabb, még időspórolósabb recept, mert ennél a körettel együtt készül a hús.

Készítsétek, jó lesz!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 4 ek finomliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 30 dkg tejföl (20%-os)
  • 2 tk krémes dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet sertéskaraj
  • 1,5 kg sütni való GoldenBurg burgonya meghámozva, előfőzve
  • 25 dkg mozzarella
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom a felnegyedelt gombát, majd összeforgatom a petrezselyemzölddel és félre teszem.

A liszttel elkeverem a sót, borsot, fűszerpaprikát.

A tejföllel összekeverem a mustárt, a fokhagymát, ízlés szerint sózom.

Egy tepsit kikenek vajjal, beleöntöm az előfőzött, cikkekre vágott burgonyát,  szétoszlatom rajta a pirított gombát, majd a tetejére sorakoztatom a lisztbe, majd a tejfölös masszába forgatott karajszeleteket.

Ha nagyon vastag a karaj, kicsit klopfoljuk meg.

A tetejére morzsolom a mozzarellát és befedés nélkül,  180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.

 

Elkészítési idő: 60 perc

1