Saslik zöldfűszeres páccal

Imádom a zöldfűszereket, isteni finomságok készíthetőek belőlük és manapság már könyen beszerezhetőek…kivéve a majoranna, ami a legnagyobb kedvencem, de hónapokba telt, amíg végre sikerült felkutatnom, így most nagy becsben örzöm.

Szerintem az egyik legfinomabb fűszer, de a frissnek teljesen más az íze mint a szárítottnak, speciel én a szárítottat nem is szeretem….szóval ha lehetőségetek van rá, szerezzétek be és használjátok, mert nagyon jó lesz!

…ezt a receptet pedig készítsétek mert nagyon finom és a szemet is gyönyörködteti.

Hozzávalók:

  • 2 ek friss, aprított rozmaring
  • 2 ek friss, aprított majoranna
  • 2 ek friss, aprított lestyán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 60 dkg KOMETA sertéstarja
  • Ízlés szerint só és zöldségek

Elkészítés:

A fűszereket, a sót, a citrom levét, a fokhagymát alaposan kikeverjük az olívaolajjal, majd beleforgatjuk a nagyobb kockára vágott húst és lehetőség szerint pácoljuk! Legjobb, ha egy egész éjszakát fürdőznek a pácban, de ha szorít az idő, néhány óra is elég nekik.

Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a húskockákkal együtt, tetszőleges sorrendben saslikpálcikára húzzuk.

Ha van grill, legjobb azon készíteni, de sütőben is megsüthető, becsempészve ezzel egy kis grillhangulatot a nyári napokba.

…én a zöldségeket már csak fogyasztáskor szoktam sózni, mert ha előre besózom, levet ereszt és nem lesz finom roppanós.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő