Imádom a zöldfűszereket, isteni finomságok készíthetőek belőlük és manapság már könyen beszerezhetőek…kivéve a majoranna, ami a legnagyobb kedvencem, de hónapokba telt, amíg végre sikerült felkutatnom, így most nagy becsben örzöm.
Szerintem az egyik legfinomabb fűszer, de a frissnek teljesen más az íze mint a szárítottnak, speciel én a szárítottat nem is szeretem….szóval ha lehetőségetek van rá, szerezzétek be és használjátok, mert nagyon jó lesz!
…ezt a receptet pedig készítsétek mert nagyon finom és a szemet is gyönyörködteti.
Hozzávalók:
- 2 ek friss, aprított rozmaring
- 2 ek friss, aprított majoranna
- 2 ek friss, aprított lestyán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 dl olívaolaj
- 60 dkg KOMETA sertéstarja
- Ízlés szerint só és zöldségek
Elkészítés:
A fűszereket, a sót, a citrom levét, a fokhagymát alaposan kikeverjük az olívaolajjal, majd beleforgatjuk a nagyobb kockára vágott húst és lehetőség szerint pácoljuk! Legjobb, ha egy egész éjszakát fürdőznek a pácban, de ha szorít az idő, néhány óra is elég nekik.
Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a húskockákkal együtt, tetszőleges sorrendben saslikpálcikára húzzuk.
Ha van grill, legjobb azon készíteni, de sütőben is megsüthető, becsempészve ezzel egy kis grillhangulatot a nyári napokba.
…én a zöldségeket már csak fogyasztáskor szoktam sózni, mert ha előre besózom, levet ereszt és nem lesz finom roppanós.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
