Töltött padlizsán GastroHobbi módra

A padlizsán minden formáját szeretem, legnagyobb kedvenc grillezve, ezt követi a sorban a töltött, amihez van egy nagyon egyszerű, szuper finom receptem.

…én nem szoktam rizzsel/bulgurral/kuszkusszal turbózni, csak finom, fűszeres húsragu kerül bele és a megpirított padlizsánhús, nekem így tökéletes és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 3 padlizsán
  • 8 koktélparadicsom
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 tk aprított friss majoranna
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 ek fűszerpaprika – ha van akkor füstölt –
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A padlizsánokat ketté vágom, a közepét kikaparom, kockára vágom és tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd félre teszem.

A darálthúst tetszőleges zsiradékon fehéredésig pirítom, hozzáadom a felezett paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és addig pirítom, amíg elpárolog alóla a víz, de még szaftos. Amikor elkészült, leveszem a tűzhelyről és hozzáforgatom az előzőleg lepirított padlizsánkockákat.

A felezett padlizsánokat sózom, borsozom és beletöltöm a ragut, a tetejére tépkedett mozzarellát teszek és  180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a padlizsánok méretétől is.

Ízlés szerint friss salátával kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1