Amerikai káposztasaláta grillkolbásszal

Ez az egyik kedvencem a majonézes saláták közül. Sok-sok receptet kipróbáltam már, mindig finomítottam a saját ízlésem szerint, elvettem belőle, hozzá tettem és mára megszületett az a recept ami számomra a tökéletes káposztasaláta!

Jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert eddig aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett és szerintem ti is nagyon fogjátok szeretni.

Hozzávalók:

  • 40 ml olívaolaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 6 dkg reszelt vöröshagyma
  • 15 ml tárkonyecet
  • 4 dl majonéz
  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 65 dkg reszelt édeskáposzta – mehet bele lila is –
  • KOMETA grillkolbász

Elkészítés:

A vörösagymát, a káposztát és a répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem.

Az olívaolajat összekeverem a cukorral, a hagymával, majd hozzáadom az ecetet, a majonézt, ezzel is alaposan kikeverem, végül mehet bele a répa és a káposzta! Újabb keverés és az elkészült salátát hűtőbe teszem.

A grillkolbászokat bevagdosom, felforrósított grillen megsütöm, majd a lehűtött káposztasalátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

1