Csirkés burgonyaropogós

Nálunk most ez a burgonyaropogós a legújabb favorit. Az elmúlt hetekben gyakran készítettem, így gondoltam hozom nektek is a receptet és videót is.

Imádom, hogy nem kell külön köretet készíteni, csak mindent egybe, összekeverem, sütöm és már lehet is falatozni.

Ízlés szerint túrbózhatjátok más zöldségekkel is, jól illik hozzá egy kis reszelt zeller vagy cukkini is, de én most az alap receptet mutatom, aztán már csak fantázia kérdése. Készítsétek, aztán jöhetnek a visszajelzések, hogy ízlett!?

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 35 dkg sütni való burgonya
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 7 dkg liszt
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 ek aprított metélő hagyma vagy újhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. A csirkemellet apró kockára vágom, majd a késsel tovább aprítom, mintha petrezselyemzöldet vágnék. – használhattok konyhai aprítót is –

A tojásokat felverem a sóval, a borssal, hozzáadom a reszelt burgonyát, a felaprított húst, megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, majd mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alaposa keverés.

Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítek, kisebb halmokat teszek bele a masszából, ellapítgatom és mid a két oldalát szép pirosra sütöm.

Ízlés szerint friss salátával és mártogatóssal kínálom.

Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, amiben én szoktam egy kis olívaolajat is csorgatni.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő