Párolt rizs sütőben készítve

Gondoltam leírom Nektek, hogy én hogyan készítek mindig igazán finom, pergős rizst.

Azon felül, hogy elronthatatlan, nagy előnye, hogy semmi macera.

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 3 dl rizs (én a basmati- és a jazmin rizst használom leggyakrabban)
  • 5 dl langyos víz
  • 2 lapított tk só
  • 1 ek vaj
  • fél fej hámozott vöröshagyma
  • ízlés szerint apírtott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A rizst hőálló tálba teszem, ráöntöm a vizet, sózom, hozzáadom a vajat, a vöröshagymát – egészben – összekeverem, lefedem és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre főzöm.

15 percnél át szoktam kavarni.

A sütési idő függ a rizs mennyiségétől, az edény méretétől, ha szükséges a keverésnél adjunk még hozzá egy kis vizet.

Miután elkészült, tálalásig lefedve tárolom, közvetlenül fogyasztás előtt megszórom aprított petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 30 perc

1