Burgonya ropi

Ha szeretitek a finom, ropogós, házilag készített nasikat, akkor ez a ropi biztos, hogy gyorsan kedvenc lesz!

Egy biztos, függőséget okoz, úgyhogy kipróbálni, csak saját felelősségre!

Hozzávalók:

  • 1 kg sütnivaló burgonya – meghámozva –
  • 2 gramm sütőpor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • Ízlés szerint só és zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, megmosom, enyhén sós vízban puhára főzöm, leszűröm, majd összetöröm és hagyom kihűlni.

Amikor teljesen kihűlt, hozzáadom a sót, sütőport, keményítőt, alaposan összedolgozom, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtom.

Vékony csíkokra vágom és forró zsiradékban kisütöm. Mikor minden oldala szép pirosra sült, papírtörlőre szedem és hagyom lecsepegni.

 

Elkészítési idő: 45 perc

1