Ha szeretitek a finom, ropogós, házilag készített nasikat, akkor ez a ropi biztos, hogy gyorsan kedvenc lesz!
Egy biztos, függőséget okoz, úgyhogy kipróbálni, csak saját felelősségre!
Hozzávalók:
- 1 kg GoldanBurg sütnivaló burgonya – meghámozva –
- 2 gramm sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- Ízlés szerint só és zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, megmosom, enyhén sós vízban puhára főzöm, leszűröm, majd összetöröm és hagyom kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt, hozzáadom a sót, sütőport, keményítőt, alaposan összedolgozom, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtom.
Vékony csíkokra vágom és forró zsiradékban kisütöm. Mikor minden oldala szép pirosra sült, papírtörlőre szedem és hagyom lecsepegni.
Elkészítési idő: 45 perc
