Parmezános tonhalgolyók pirított gombás tésztával

Tudom, hogy a tonhal egy igen megosztó alapanyag, de az elmúlt időben, a diétám alatt, nagyon sokat fogyasztottam és nagyon megkedveltem.

Igyekeztem változatosan elkészíteni, sokszor főételt is, hogy ne csak a „szokásos” tonhal saláta vagy tonhalkrém készüljön.

Ez az egyik kedvenc receptem lett, így gondoltam hozok Nektek hozzá videót, hogy Ti is el tudjátok készíteni!

Hozzávalók:

  • 3 db 80 g-os Rio Mare tonhal konzerv
  • 10 dkg reszelt parmezan
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 50 dkg gomba (shiitake, csiperke, laska) vegyesen
  • 20 dkg tagliatelle
  • Ízlés szerint frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.

A tonhal konzerveket lecsepegtetem (a későbbiekben használhatjuk ezt az olivát), tálba teszem, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojássárgáját, borsozom, alaposan összegyúrom és kisebb golyókat formázok belőle.

Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőt kikenek olívaolajjal, megsütöm rajta a golyókat, majd tányérra szedem.

Ismét olivaolajat teszek a serpenyőbe és megpirítom rajta a felszeletelt fokhagymát, a kakukkfűvel, majd tálba öntöm. Ez a folyamat csak néhány forgatás, hogy a fokhagyma nehony megégjen vagy megkeseredjen.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a feldarabolt gombát, hozzáadom a megfőtt, lecsepegtetett tésztát, meglocsolom a fokhagymás olajjal, összeforgatom és a parmezános tonhalgolyókkal kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc

1